Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Şcoala Altfel” cu jandarmi, la Şcoala Avram Iancu din Satu Mare
Jandarmeria Satu Mare  - Miercuri, 9 Aprilie 2014

Seria acţiunilor preventiv-informative desfăşurate de jandarmii sătmăreni în cadrul proiectului educaţional «Şcoala Altfel - să ştii mai multe, să fii mai bun!» a continuat la Şcoala Avram Iancu din Satu Mare.

Miercuri, cu începere de la ora 10, plt. maj. Buc Sorin şi plt. adj. Cîmpianu Bujor, la solicitarea Pr. Gheorghe Sălăjean, profesor la Şcoala Avram Iancu, au vorbit elevilor despre delincvenţa juvenilă, violenţa în şcoală, despre consumul de alcool sau  de substanţe interzise. 

Elevii claselor  a III-a, a V-a şi a VI-a au  fost informaţi cu privire la respectarea normelor de conduită şi a legii atât pe timpul cât sunt la şcoală, cât şi în timpul lor liber, acasă sau pe stradă.

După prezentarea aspectelor teoretice, a urmat vizionarea unor filmuleţe tematice, după care, oamenii legii au urmărit atragerea audienţei spre dialog şi expunerea propriei păreri cu privire la violenţă  şi la modul in care trebuie să acţioneze în caz de violenţă, consum de alcool, cauze şi consecinţe.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să  evite formele de violenţă, iar dacă sunt martori sau chiar sunt implicaţi în violenţă, cum trebuie să acţioneze.

Elevilor le-a plăcut expunerea jandarmilor, filmuleţele vizionate, mai ales că au avut posibilitatea de a interacţiona cu oamenii legii, de a-şi expune şi argumenta propria părere.

1283 vizite
Distribuie pe